After work = työkaverit ja vapaa-aika

Posted on 0 Comments 5 min read

Fin:

Hei, ajattelin tällä kertaa paneutua vähän syvällisemmin asiaan, joka on pyörinyt mielessäni jo jonkun aikaa. Miten suhtautua työkavereihin, vapaa-aikaan ja niiden yhdistämiseen. Olen tällä hetkellä siitä onnellisessa asemassa, että minulla on aivan paras työporukka, jonka kanssa tulee vietettyä paljon aikaa myös vapaalla. Muutamasta työkaverista on jopa vuosien aikana muodostunut yksiä läheisimpiä ystäviäni, joita en enää laske “työkavereiksi” vaan ystävikseni. Asia ei kuitenkaan aina ole ollut näin, sillä jo lukio aikana huomasin, miten raastavaa välillä on olla yksin ilman sitä läheisintä ystävää tai kaveriporukkaa joita näkisi päivittäin ja joiden kanssa voisi jakaa kokemuksia niin hyvässä kuin pahassakin.

Kun aloitamme uudessa työpaikassa, hyvin harvoin voimme valita työkaverimme sillä se on osittain tuuripeliä. Tähän vaikuttaa moni asia kuten; millainen organisaatio rakenne yrityksessä on, kuinka paljon työntekijöitä yrityksellä on ja työskenteleekö pääosin yksin vai jonkun kanssa. Isommilla työpaikoilla ei edes välttämättä tunne kuin ne läheisimmät kollegat, joiden kanssa on päivittäisessä tekemisessä. Toisaalta myös jos työkaverit vaihtuvat useasti, tutustuminen jää aina kovin pinnalliseksi. Töissä ihmissuhteet lähtevät kehittymään aina työn ympärillä työilmapiirissä, jolloin suhteet voivat kehittyvät ystävyys tasolle nopeastikin sillä kollegoita näkee useasti, mutta ovat osittain pinnallisia. Useimman nämä ystävyys suhteet työkavereihin hajoavat kun työpaikka vaihtuu. Kaikki tämä riippuu kuitenkin siitä kuinka paljon meille on yhteistä työkavereidemme kanssa; onko elämäntyylit, persoonallisuudet tai kiinnostuksen kohteet samanlaiset.

Yleensä työpaikalta löytyy joukko ihmisiä, jotka ovat sinällään ihan kivoja, mutta joiden kanssa keskustelut jäävät pinnalliseksi syystä tai toisesta. Joko ette ole ehtineet vielä tutustua toisiinne tarpeeksi hyvin, jotta uskaltaisitte ottaa muita asioita puheeksi tai sitten haluatte pitää tietyn etäisyyden toiseen tietoisesti tai tiedostamatta. Voi olla myös niin, että työ on ainut teitä yhdistävä asia, jolloin on luonnollista että ihmissuhde ei syvene.

Keskustelut näiden ihmisten kanssa keskittyvät pääosin työasioihin ja arkipäiväisiin yhteiskunnallisiin asioihin, kuten säähän tai viimeisimpiin uutisiin. Näiden ihmisten kanssa ei jaeta suurimpia salaisuuksia puolin ja toisin. He ovat täydellistä seuraa työpaikan pikkujouluissa, mutta vapaa-ajan viettämine heidän kanssaan ilman työn yhdistävää kontekstia voi jopa tuntua ahdistavalta. Kun työpaikka vaihtuu, tulee näistä ihmisistä ex-kollegoita, ja vaikka kuin lupailisit itsellesi ja muille että pidät heihin yhteyttä.

Sitten on ne kollegat, joista muodostuu henkilöt joiden takia töihin jaksaa raahautua pahimpana päivinä ja joiden kanssa voi jakaa kaikki ihanat ja ikävät kokemukset niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Usein samanhenkisten ihmisen kanssa työ yhdistää ja jopa syventää ystävyyssuhdetta entisestään. Vietämmehän heidän kanssaan suurimman osan ajasta. Näiden työkaverien kanssa vapaa-ajalla luonnistuu niin after work drinkit, illalliset kuin yhteinen tekeminenkin, sillä se tuntuu luonnolliselta jatkumolta ystävyyteen. Osasta heistä muodostuu sydänystäviä loppuelämäksi, joita pysyvät rinnallasi vaikka työpaikka ja elämän tilanne muuttuisi.

Työpaikalla voi syntyä ihmissuhteita joita muuten ei syntyisi. Työpaikka on oiva paikka tavata uusia ja mielenkiitoisia ihmisiä, sillä loppujen lopuksi saman henkiset ihmiset päätyvät saman tyylisiin työpaikkoihin. Työstä syntyy yhdistävä tekijä joka helpottaa tutustumista jopa silloin kuin persoonallisuudet eivät kohtaisi täysin.

Kun ajatellaan vapaa-aikaa ja työ yhdessä, perinteinen ajatus on ollut että ne on hyvä pitää erillään toisistaan. Nykyisin modernissa työkulttuurissa aletaan mennä enemmän kohti sitä että työ ja vapaa aika muodostavat kokonaisuuden. Ero työ ja vapaa-ajan välillä alkaa olemaan yhtä häilyväisempi. Tämä heijastuu myös työpaikalla syntyviin ihmissuhteisiin. Enää työkaveriin ei välttämättä viitata työkaverina vaan puhutaan kaverista ilman etuliitettä “työ”.

Rajanveto työkaverin ja ystävän välillä on sama kuin yrittäisi määritellä kaverin ja ystävän eron, sillä se on henkilökohtainen mielipide. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että työkaveri on henkilö jonka kanssa tule vietettyä aikaa lähinnä töissä sekä työpaikan juhlissa. Ystäväksi työkaveri muuttuu siinä vaiheessa, kun huomaa viettävänsä yhä enemmän vapaa-aikaa heidän kanssaan eivätkä puheenaiheet ja tekeminen liity enää töihin. Ystävyyden myötä työpaikalle saattaa ilmestyä muita lieve ilmiötä, vapaa-ajan keskustelun siirtyminen työpaikalle jolloin töihin keskittyminen häiriintyy koska olisi mukavampi jutella kuluneen viikon tapahtumista tai ihmisten jakautuminen ryhmiin.

Toiset meistä tekevät kuitenkin tietoisen valinnan siitä, että eivät kerro yksityisiä asioita työpaikalla ja arvostan tätä. Itse olen pyrkinyt siihen, että pidän henkilökohtaisen elämäni pois työpaikalta. Jos ja kun haluan jakaa henkilökohtaisia asioitani teen sen työajan ulkopuolella. Mielestäni liiallinen omien asioiden vatvominen ja puiminen työpaikalla työajalla ei ole sopivaa, sillä työaikana ollaan töissä ja se aika kuuluu työnantajalle. Vapaa-ajalla voi puhua mistä haluaa mutta näiden keskustelujen tulisi jäädä myös sinne. Samat käyttäytymissäännöt pätevät työkavereiden kanssa kuin muissakin suhteissa. Kyse on vain yhden tyyppisestä ihmissuhteesta, jota määrittää paljon se kuinka läheisiä olette, kuinka suurta luottamusta on ja mitä toiselle voi sekä kannattaa kertoa.

Useimmat meistä näkevät työkavereitaan jopa 40h viikossa, jolloin ajatus siitä että käyttäisi vielä arvokkaan vapaa-aikansa heidän kanssaan voi tuntua vastentahtoiselta. Entäs ne yhteiset tiimipäivälliset tai vuosijuhlat? Jos ne järjestetään työajalla on niihin mentävä, mutta ketään ei tulisi pakottaa vapaa-ajallaan osallistumaan mukaan yhteisiin tekemisiin työkavereiden kanssa jos he eivät sitä tahdo. Työn ulkopuolinen aika on työntekijän omaa aikaa, jolloin hän voi päättää itse mihin aikansa käyttää.

Työn ja vapaa-ajan sekoittaminen riippuu paljon myös ammatista ja millaista työtä tekee. Kun työ on intohimo, voi työkavereiden kanssa vapaa-ajan viettäminen olla mukavaakin. Jos kuitenkin työ on jatkuvasti läsnä, voisi myös työkavereiden näkeminen olla muistutus tekemättömistä töistä ja aiheuttaa jopa ahdistusta. Ihminen pyrkii kuitenkin aina löytämään itselleen sopivan tasapainon työn ja vapaa-ajan väliajalla, vietti aikaa työkavereiden kanssa tai ei.

Hyvä työyhteisö ja hyvät suhteet työkareihin on kuitenkin voimavara, joka auttaa jaksamaan töissä. Se pitää yllä työpaikan hyvää ilmapiiriä ja tällä on monia positiivisia puolia hyvinvointiimme. Paneutumatta sen enempää työnantajan velvollisuuksiin ja mahdollisuuksiin tässä asiassa, on kuitenkin hyvä muistaa, että työnantaja pystyy vaikuttamaan paljon omalla toiminnallaan työyhteisöön ja sen yhteishenkeen niin hyvässä kuin pahassa. Myös työntekijät kantavat oman kortensa kekoon ja vaikuttavat omalla toiminnallaan työpaikan ilmapiiriin paljon.

Loppujen lopuksi työkaveri on vain työkaveri vai onko? Mitä te olette mieltä ovatko työkaverit uhka vai mahdollisuus? Jos vietätte työkavereiden kanssa vapaa-aikaa mitä teette?

Xoxo Viivi

Polo knit – Zara (old) / Blazer – Zara (old) / Skirt – H&M / Bag – Michael Kors / Shoes – Mango (old)

XOXO Viivi

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
My year 2019
After work = työkaverit ja vapaa-aika