Top 5 tips what wear to the job interview

Posted on 6 min read

The beginning of the year is the time when most of us might be looking for new challenges in a career path, but have you ever thinking about what to wear to a job interview. The Internet is full of guides on how to build good CV and portfolio, but giving the right first impression is just as important. It is always exciting when you finally get the interview request after a long time or applying many places. Job interview rises however many questions, what they expect me to wear, what is an appropriate outfit or should I go to buy a suit. But hey don’t worry, I decided to share the best tip on how to dress the right way to your interview and land your dream job. There is some golden rule that you need to know on interview attire, but they are the general rules:

1. Do your homework

The company culture may vary widely across different offices and fields, so do a little bit of research about how people usually dress for the office there. Before going to the interview, doing a few research’s and finding out what is the environment of the workplace will help you. Ask advice for somebody you know that is working within the company or too old fashion google search. If you are still not sure, check what other companies in similar field use as they dress code.

2. Be the star of the interview, not your clothes

The interview is not the best time to show your fashion skills and the latest trends (unless you are going to creative fashion office). It is not the best time to get creative and experiment with your style, it is a place to show your best side. Avoid wearing anything too flashy, say no to too shiny or festive fabrics. Don´t wear anything that takes the focus off you and your qualifications, don´t let the clothes be distracting. Stay also away from too revealing clothes too.

3. Wear something that makes you feel confident and that fits well

When you know what type of outfit you should wear to the interview, choose an outfit that´s flattering you and is appropriate. You should eliminate all elements that could be considered a distraction. Wear something that makes you feel comfortable, confident and likes your best self during the interview. When you are wearing something that you look good in and it fitted probably, you feel good and you are naturally showing your confidence.

Nothing ruins the interviewer’s first impression of you, then wrong sized or unfitted clothes. Make sure nothing is too tight or too loose or sort short. It is okay if the items are a little bit looser but wearing over thigh things doesn’t look good. It is also important to remember that all clothes should be ironed and clean. Wearing something that is dull, worn, scratched up or dirty is a sure way to give the impression that you don´t care, not about your look or the job.

4. If you are not sure, be more conservative

After this, if you are not still sure what to wear, it is always safer to wear something that is more conservative than bolder or trendy. It is a smaller mistake to be overdressed then being undressed or inappropriate. If you need to a thing is the outfit you decided to wear is it appropriate or not. I can say it probably isn’t appropriate.

5. Pay attention to the accessories and the detail

What comes to accessories, keep it sleek and simple. You should aim for a polished look and in this case, less is more. Keep your nails, hair and make up clean and natural, don’t overdo your make-up, no strong perfume, clean or neutral nails, no red lips or big eyelashes. If you have long hair wear it back, low pony or bun. It may also be good to hide your tattoos and your piercing.

Make sure your shoes are simple, clean and polished, nothing does ruin your day and the interview’s first impression of you, faster than the dirty shoes. Choose practical shoes that will fit the job and if you are planning to wear heel make sure you know how to walk in them. It is also a good idea not to wear too big jewelry when you get the job usually, then you can also become more creative with your accessories.

What to wear to casual job interview (example startup, store or casual office)

Blazer: Zara (old) / Shirt: Mango(old) / Jeans: Neuw / Shoes: Bianca Di / Bracelet: Thomas Sabo

What to wear formal job interview (example bank, law office, formal office)

Blazer: Zara / Dress: Mango / Shoes: Mango 

FIN: Vuoden alku on aikaa, jolloin suurin osa meistä etsii uusia haasteita urapolulla, mutta oletko koskaan ajatellut, miten työhaastatteluun tulisi pukeutua. Internetti on täynnä oppaita hyvän CV: n ja portfolion luomiseksi, mutta oikean ensivaikutelman antaminen on yhtä tärkeää. On aina jännittävää, kun vihdoin saa haastattelupyynnön pitkän ajan kuluttua tai monien lähetettyjen hakemusten jälkeen. Työhaastattelu herättää kuitenkin monia kysymyksiä, miten he odottavat minun pukeutuvan, millainen on sopiva asu vai pitäisikö mennä ostamaan puku. Mutta hei, älä huoli, päätin jakaa parhaan vinkin siitä, kuinka pukeutua työhaastatteluun ja saavuttaa unelmatyösi. On joitain kultaisia ​​sääntöjä, jotka sinun on tiedettävä työhaastattelu puketumisesta:

1. Tee taustatutkimusta

Työpaikkojen pukeutumiskäytännöt vaihtelevat suuresti eri aloilla ja jopa eri toimistojen välillä. Pukeutumis ohjeiltaan esimerkiksi lakitoimisto ja start-up yritys ovat lähtökohtaisesti täysin erilaiser. Ennen työhaastatteluun menoa kannattaa tehdä hieman taustatutkimusta, siitä miten ihmiset yleensä pukeutuvat kyseisellä työpaikalla. Jos tunnet jonkun joka on töissä kyseisessä yrityksessä kysy häneltä vinkkejä tai tee google haku yrityksestä. Jos et kuitenkaan saa sopivaa kuvaa siitä kuinka kyseisen yrityksen työhaastatteluun tulisi pukeutua, kannattaa otta mallia muista yrityksistä samalla toimialalla.

2. Ole haastattelun tähti, ei vaatteet

Työhaastattelu ei ole paras tilaisuus esitellä omaa muotitietoisuutta ja kokeilla tyylillisesti, (ellet ole menossa luovaan muotialan työpaikkaan). Näytä parhaat puolesi. Vältä pukeutumasta mihinkään liian näyttävään, liian kiiltävät tai juhlavaan. Juhlalliset materiaalit kuten sametti tai satiini olisi parasta jättää kotiin. Liian paljastavat vaatteet ovat myös huono valinta. Älä siis pukeudu mihinkää mikä vie huomion pois sinusta ja taidoistasi, vaatteiden ei tulisi olla huomion kerääjä työhaastattelussa.

3. Pue yllesi jotain mikä tekee olosi itsevarmaksi

Kun tiedät miten työntekijät pukeutuvat työpaikalla tulisi työhaastatteluun valita joka on imarteleva, asianmukainen asukokonaisuus joka ei kuitenkaan kiinnitä liikaa huomiota. Pukeudu johonkin missä tulee mukava, itsevarma oli ja näyttää parhaat puolesi haastattelussa. Kun valitset asun, joka näyttää hyvältä ylläsi ja tuntuu mukavalta päällä, itsevarma olon heijastuu myös ulospäin.

Mikään ei pilaa haastattelijan ensivaikutelmaan sinusta nopeammin, kuin se että pukeudut väärän kokoisiin tai epäsoviin vaatteisiin. Varmista siis että mikään ei ole liian kireä, liian löysä tai liian lyhyt vaate. On hyväksyttävää valita vähän löysemmät vaatteet, jos ei tunne oloaan mukaviksi tyköistuvissa vaatteissa. Liian tiukkojen tai pienten vaatteiden käyttäminen on suurempi virhe ja se näyttää erittäin huonolta. On myös hyvä tarkistaa että vaattet ovat puhtaat ja silitetyt. Vaatteissa ei tulisi olla tahroja, kulumia tai naarmuja

4. Jos et tiedä miten pukeutua ole mielummin konservatiivinen kuin rento

Jos olet vielä kaiken tämän jälkeen olet epävarma miten pukeutua, on pienempi riskistä valita konservatiivisempi asu kuin liian rento asu. Yleensä työhaastatteluissa työnantaja, jopa odottaa että olet pukeutunut hieman paremmin kuin tavallisena työpäivänä. Jos joudut miettimään jotain asukokonaisuutta onko se sopiva, niin mitä kauemmin joudut miettimään sitä todennäköisemmin se ei ole sopiva.

5. Kiinnitä huomioita asuteisiin ja yksityiskohtiin

Mitä asusteisiin tulee, niin yksikeirtaisuus ja siisteys kunniaan. Kun olet saanut työpaikan voit maustaa pukeutumista enemmän mutta haastattelu tilanteessa on suositeltavaa olla mahdollisimman luonnollinen. Pidä kynnet, hiukset ja meikki siistinä sekä luonnolisena. Älä meikkaa liian raskaasti, ei punaisia huulia, smokie eye meikkiä tai tekoripsiä. Ei myöskään ole suositeltavaa käyttää liian voimakkasta hajuvesettä. KYnsien tulisi olla neutraalin väriset ja siistit. Jos sinulla on pitkät hiukset ne kannattaa laittaa kiinni nutturalla tai ponnarilla. Joskus on myös tärkeää muistaa peittää näkyvät tatuonnit ja lävistykset. Työhaastattelussa vähemmän on enemmän.

Varmista että kenkäsi ovat yksikertaiset, siistit ja puhtaat. Valitse käytännöliset kengät jostka sopivat työnkuvaan. Jos olet valitsemassa haastattelu tilanteeseen korkokengät varmista, että osaat kävellä niissä. Korut kannattaa pitää yksikertaisina ja ammattimaisina. Kello ja sirot hopea tai kultakorut ovat hyvä vaihtoehtoa.

 

Xoxo Viivi

XOXO Viivi

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Previous
January wish list
Top 5 tips what wear to the job interview