How to stay stylish: the best tip

Posted on 0 Comments 2 min read
Business woman buzy outfit staying stylish
For a long time, I struggled to keep up with my style in a busy schedule. I always admired others who were doing it so well, because I wanted to succeed in it too. One day I learned a habit that changed my thinking totally, and I will share it with you how to stay stylish when you have a busy schedule.
How to stay stylish buzy business woman walking
Business woman spring outfit

I have lost my dressing style during hectic times. I know you don’t have time to think about your outfit too much every day, but there is a solution for how to create stylish outfits. Plan everything ahead. Yes, that might sound stupid, and maybe you are questioning why should you plan your outfits beforehand because you don’t know what will happen later the week.

That is true in some cases, but most of the time we know about 80% of our week beforehand. We know when we have meetings, when we are seeing our friends and when we are going to work out. So the best tips are to plan outfits on Sunday for the whole week. I mean every single outfit. That saves your time, and actually, you are also more likely to use the same piece of clothing more during that week. At least that happened to me when I started doing this.

So next Sunday, instead of just meal prepping, walk to your wardrobe and take about one hour to plan your outfits and you will stay looking stylish during the week. Think about what is going to happen during the week and make an outfit based on that. One key thing is to actually remember to put the clothes that you want to wear on the same hanger or at least to the same place.

How to stay stylish business woman buzy spring blazer outfit

Fin: Pyrin pitkään pitämään tyyliäni yllä kiireisessä aikataulussa. Ihailin aina muita, jotka näyttivät pärjäävän niin hyvin, sillä halusin myös menestyä siinä. Eräänä päivänä opin tavan, joka muutti ajatteluni täysin, ja jaan sen nyt kanssanne.

En ole kadottanut pukeutumis tapaani kiireisenäkään aikana, vaikka se voisi tapahtua nopeasti. Tiedän, että sinullakaan ei ole tunteja aikaa ajatella asujasi päivässä, mutta ratkaisu on olemassa. Suunnittele kaikki etukäteen. Kyllä, se saattaa kuulostaa tyhmältä, ja ehkä kysyt miksi sinun pitäisi suunnitella asusi etukäteen, koska et tiedä mitä tapahtuu myöhemmin viikolla.

Tämä on totta joissain tapauksissa, mutta suurimman osan ajasta tiedämme noin 80% viikostamme etukäteen. Tiedämme, milloin meillä on kokouksia, päivät joina tapaamme ystäviämme ja milloin aiomme treenata. Joten paras tapa on suunnitella asut sunnuntaina koko viikolle. Tarkoitan jokaista asua. Tämä säästää aikaa, ja käytät myös todennäköisemmin samaa vaatekappaletta useammin viikon aikana. Ainakin niin tapahtui minulle, kun aloin suunnitella asuja etukäteen.

Joten ensi sunnuntaina, aterioiden valmistamisen sijasta, kävele vaatekaapillesi ja ota tunti asujen suunnitteluun. Mieti, mitä seuraavan viikon aikana tulee tapahtumaan, ja tee sen perusteella asut. Yksi tärkeä asia on muistaa, että laitat vaatteet, jotka haluat käyttää yhtenä päivänä, samaan henkariin tai ainakin samaan paikkaan.

Blazer outfit business woman beige coat

Outfit: Coat – Filippa K / Blazer – Zara / Top – Zara / Pants – Zara / Shoes – Steve Madden

XOXO Viivi

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
Dream bags for spring/summer
How to stay stylish: the best tip