The one print that we all love: polka dot

polka dot office outfit coctail party festive
polka dot print shirt woman
You might have noticed that lately, I have been talking a lot about polka dot print. I need to confess I did not like the print at first. A few years ago, when I bought my first clothes with polka dot print, I didn´t get into it straight away. But over the years, I have grown to love it more and more. Today I would say it is one of my favourite prints to use. It is perfect for everything, for more casual outfits and more festive depending on the colour and the material of the piece.
polka dot print shirt outfit

Today I was totally on the mood of clamming up and feeling extra pretty so I dressed up a bit more. I bought this top last autumn, and I have been using it a lot of lately it is just so lovely. Because the top is more festive, I wanted to combine it with something more casual to make the outfit everyday outfit. I paired it with these loose fitted pants that are great for summer since they are light and airy. I also added black heels to make the outfit more feminine, not so girly

Fin: Olet ehkä huomannut, että viime aikoina olen puhunut paljon polka dot printistä. Minun on tunnustettava, että en aluksi pitänyt kyseisestä kuosista. Muutama vuosi sitten, kun ostin ensimmäiset vaatteeni, joissa oli pallokuosi, en ymmärtänyt kuosia heti. Vuosien varrella olen kuitenkin kasvanut rakastamaan sitä yhä enemmän. Nykyään sanoisin, että se on yksi suosikki kuoseistani. Se sopii kaikkiin tilanteisiin, rentoihin arki asuihin tai juhlaan riippuen vaatteen väristä ja materiaalista.

Tänään halusin pukeutua hiemonnin kuin tavallisesti ja tuntea itseni erityisen kauniiksi joten valitsin juhlavamman topin. Ostin tämän topin viime syksynä, ja olen käyttänyt sitä paljon viime aikoina, koska se on aivan ihana. Koska toppi on juhlavampi, halusin yhdistää sen kanssa jotain rentoa, jotta asukokonaisuus olisi arkipäiväisempi. Yhdistin topin löysien mustien housujen kanssa, jotka sopivat hyvin kesään. Housut ovat ihanan kevyet ja ilmavat. Lisäsin asuun mustat korkokengät, jotta asu olisi naisellinen, ei niin tyttömäinen.

Shirt – H&M / Pants – Zara / Belt – Zara / Bag – Zara / Shoes – Zara

XOXO Viivi

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
Working from home outfit style guide
The one print that we all love: polka dot