Working from home outfit style guide

Posted on 0 Comments 3 min read
These past few months have really brought in the surface opportunity of remote working and working from home. Especially for those who haven’t done it before, and it has now become an important part of our lives. Since a lot of people have been working or are still working from home, I thought to share a few tips and made this working from home outfit style quide.

When we are working from home, it is essential to change out of your home or nightclothes every day. That is especially important for your mind because when we are spending all day in loungewear in the end, we don’t feel so productive as we could. Our mind thinks that it is time for relaxing when we wear those clothes, so we tend to be lazier then.

As we spend time at home, we of course want the clothes to be comfortable also. To have comfortable but stylish clothes it is important to remember a few things. So stay away from clothes that are too tight or thick materials like denim or leather. A better option is to choose light materials that are airy and breathable. Natural fabrics like cotton and wool are great but also materials like satin or light polyester.

You don’t want to feel uncomfortable when pants are too tight when sitting or blouse is just a little bit too small. You can save those clothes for the future and for those days at the office. A great option is to choose loose dresses or pants that are not super tight. Stretchy fabric is also our friend when at home. For this purpose, a knit item is perfect like a knit dress.

My go-to outfit at home is maxi dress because it is just perfect and you don’t need to think about too much about your outfit. Another great option is to choose pants which are looser and a top. If you have something more official, you can just put a blazer on. Putting blazer on top of your t-shirt or blouse will make you look ten times more official.

Fin: Nämä viime kuukaudet olemme omaksuneet etä- ja kotoa työskentelyn uutena tapana tehdä töitä. Muutos on ollut suuri varsinkin niille, jotka eivät olleet tehneet sitä aikaisemmin. Tästä on nyt tullut tärkeä osa elämäämme ja koska monet työskentelevät edelleen kotona, ajattelin jakaa muutamia vinkkejä, jotka on hyvä tietää puketumisen suhteen.

Kun työskentelemme kotoa, on tärkeää pukeutua johonkin muuhun kuin yö- ja kotivaatteisiin joka päivä. Tämä on erityisen tärkeää mielellemme, koska vietettäessämme koko päivän oleskeluvaatteissa, emme ole niin tuottavia kuin voisimme. Mielemme ajattelee että on rentoutumisen aika, kun käytämme näitä vaatteita, joten olemme silloin yleensä laiskoja.

Vietettäessämme aikaa kotona haluamme tietysti että myös vaatteet ovat mukavia. Mukavien, mutta tyylikkäiden vaatteiden löytämiseksi on tärkeää muistaa muutama asia. Pysy kaukana liian kireistä vaatteista ja paksuista materiaaleista, kuten farkku tai nahka. Parempi vaihtoehto on valita kevyitä materiaaleja, jotka ovat ilmavia ja hengittäviä. Luonnolliset kankaat, kuten puuvilla ja villa, mutta myös materiaalit, kuten satiini tai kevyt polyesteri ovat hyviä vaihtoehtoja.

Et halua tuntea olosi epämukavaksi, kun housut ovat liian tiukat istuessasi tai pusero on vain vähän liian kireä. Voit säästää ne vaatteet tulevaisuuteen ja päiville toimistolla. Upea vaihtoehto on valita löysä mekko tai housut, jotka eivät ole erittäin tiukkoja. Joustavat kankaat ovat yksi parhaimmista kotona, esimerkiksi neulemekko on erinomainen vaihtoehto.

Oma suosikki koti työasuni on maxi-mekko. Se on täydellinen sillä ei tarvitse ajatella liikaa pukeutumistasi. Toinen oivallinen vaihtoehto on valita housut, jotka ovat löysempiä ja toppi. Jos sinulla on jotain virallisempaa kuten video palaveri voit heittää jakun päälle. Pelkästään pukemalla jakun t-paidan tai puseron päälle saat asusta kymmenen kertaa näyttävämmän.

Cape – Zara / Top – Zara / Trousers – Zara / Shoes – Mango

XOXO Viivi

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
April/May Wish List
Working from home outfit style guide