Coat dress

Coat dress

Takkimekko.jpg

Hey, how has your week been? My week has been full of lectures and work. I haven´t had the time to update the blog as much as I have wanted. Because of the cold weather and the rain coming down everyday when I don´t have to go to work, I haven´t had any changes of getting new photos. Yesterday the cold weather surprised me in the morning (2´C). The temperature forced me to grab the winter jacket from the closet. I'm not ready for the winter. I still want the warm fall weather to stay little bit longer.

Now, as the weather cools down, one necessary item along with warm coats and sweatshirts is the tights. I've never actually been against the tights, but I have noticed in the past year that it makes a big difference what kind of tights you are wearing. The price now, in this case, partly means quality. If you've ever tried 20e tights you know the difference to cheap ones. On the other hand, it is not the first time when the most expensive tights get broken at the first try, and at times it makes me frustrated and then I wish I would have bought the cheap ones. In the fall and winter time thicker tights are absolute necessary with skirts and dresses, if you do not want to freeze. I prefer the thicker tights, over 40 den, in winter time. The tights also make the final touch to every outfit and your legs look more better. When wearing black tights you also can compensate the shortness of the skirt and make the outfit look more appropriate. When you find suitable brand and size for you, stick to it, because it takes time to find good ones.

Takkimekko-7.jpg
Takkimekko-6.jpg

Heissan, miten teidän viikko on mennyt? Oma viikkoni on ollut täynnä luentoja ja töitä. Blogikikin on jäänyt vähän vähemmälle siitä kuinka aktiivisesti haluaisin tänne päivittää. Nyt kelien kylmettyä ja vesi sateiden myötä ulkona kuvailusta on tullut vähän haasteellista sillä minulla on erittäin huono tuuri. Joka päivä kun on ollut vapaa päiväni töistä, on satanut vettä. Eilen kelien kylmeneminen yllätti minut aamulla (2´c ) ja oli pakko kaivaa talvitakki jo kaapista. En ole valmis talveen vielä, haluan että lämpimät syksyn kelit jatkuvat vielä.

Nyt sään viilentyessä yksi tärkeä asia on hyvien takkien ja neuleiden lisäksi sukkahousut ja niiden paksuus. En ole ikinä varsinaisesti ollut sukkahousuja vastaan. Nyt kuitenkin viimeisen vuoden aikana olen huomannut että sillä on suuri merkitys millaiset sukkahousut jalassa on. Hinta nyt tässä tapauksessa kyllä osittain tarkoittaa laatua. Jos olet koskaan kokeillut 20e sukkahousuja, eron halpoihin sukkahousuihin huomaa. Toisaalta ei ole ensimmainen kerta kun kalliimmat sukkahousut ovat menneet rikki ekalla käyttökerralla ja sitten ärsyttää. Nyt syksyllä ja talvea kohti mentäessä paksut sukkahoust ovat ehdoton hameiden ja mekkojen kanssa ellei halua jäätyä. Syksyllä ja talvella suosin mahdollismman paksuja sukkahousuja, yli 40 den. Sukkahousut antavat aina siistimmän vaikutelman. varsinkin jos valitsee ihon väriset. Mustilla sukkahousuilla puolestaan helman pituutta ja asun näyttävyyttä saa kompensoitua. Kun itselleen löytää sopivan merkin ja koon siitä haluaa pitää kiinni.

Takkimekko-3.jpg
Takkimekko-15.jpg
Takkimekko-4.jpg
Takkimekko-13.jpg
Takkimekko-16.jpg
Takkimekko-17.jpg

Turtle knit sweater - Zara / Coat dress - Zara / Shoes - Mango / Bag - Michael Kors / Tights - Wolford