My 5 favourite fashion trends fall/winter 2018

My favorite trends for fall/winter 2018

Hei, kulunut syksy on ollut todellista trendien ilotulitusta ja muotinäytöksissä on nähty monen monia trendejä; niin eläinkuoseista, ruuduista, 80-luvun teemoihin sekä erilaisiin materiaaleihin kuten nahkaan ja kiiltäviin pintoihin asti. Trendit kiertävät ja monet viime vuonna pinnalla olleista trendeistä ovat edelleen ajankohtaisia. Monesti trendejä seuraillessa ja niihin törmätessä helposti häkeltyy siitä miten pysyy kaikkien trendien perässä. Minun vinkkini tähän on se että poimii ne trendit joista innostuu eniten ja jotka sopivat omaan tyyliin parhaiten, Niitä seuraillessa on hellpo poimia ideoita omaan pukeutumiseen. Toiset trendit ovat helpommin siirrettävissä arkipukeutumiseen, toiset taas vaativat hieman enemmän rohkautta ja kokeilun halua.

Tämän sesongin omat suosikki trendini syksyllä/talvella 2018 ovat:

Fall trens RED.jpg

Joka syksy ja talvi erilaiset tummat ja lämpimät sävyt saapuvat muotinäytöksiin, ja kauppojen kautta syyspukeutumiseen. Tänä vuonna sävyistä pinnalle on erityisesti noussut ruskea ja punainen. Punainen on näistä kahdesta enemmän oman tuntuinen ja se on ollut tänä vuonna myös vahvasti esillä monissa eri sävyissä. Sävyt kirkkaan punaisesta burgandyyn ja haaleaan vaaleanpunaiseen ovat kaikki nyt “in”. Monet suuret muotitalot kuten MaxMara, Balenciaga ja Oscar de la Rent sekä Alberta Ferretti, toivat tätä esille fall/winter mallistoissaan viime keväänä. Punainen on ihana väri, sillä sen sävyistä on jokaiselle omat vaihtoehtonsa. Jos kirkkaanpunainen tuntuu liian voimakkaalta, voi asuun tuoda väriä hillitymmällä tummanpunaisella tai vaaleanpunaisella.

Trendit syksytalvi 2018 4.jpg

Isoa, pehmeää ja mukavaa. Voisiko trendit tästä enää mukavammiksi muuttua. Olen suuri pehmeiden takkien ystävä, oi kuinka monta karvatakkia kaapissani onkaan. Karvatakit, teddytakit ja muhkeat toppatakit olivat jo viime vuonna suuressa huudossa eivätkä ne ole poistumassa muodista vielä vähään aikaan. Tänä syksynä yhdistettynä tämän hetken trendi väreihin kuten ruskeaan tai punaiseen, takista tulee extra trendikäs. Isojen takkien hyvä puoli on siinä että ne toimivat statement kappaleena asussa. Yksinkertaisestakin asusta saa helposti näyttävän takilla. Talvella muhkean takin alle voi myös piiloutua säältä pakoon.

Trendit syksytalvi 2018 2.jpg

Yksi tämän sesongin uusimmista trendeistä on länkkäri/cowboy teema vaatteissa ja asusteissa. Cowboy teema on näkynyt enemmän leikkauksissa, asusteissa ja yksityiskohdissa, kuin kokonaisissa asuissa varsinkin ketjuliikkeiden valikoimissa. Luksusmerkit ovat hypänneet trendiin suuremmalla vauhdilla ja esimerkiksi Albert Ferretti syksy/talvi näytös oli vahvasti saanut vaikutteita cowboy/prairie teemasta. Arkipukeutumiseen tämän trendin tuominen onnistuu helpoiten yksiväristen mutta leikkauksiltaan trendin mukaisten vaatteiden myötä tai yhdistämällä yksinkertaiseen asuun näyttävät cowboy bootsit. Itse ihastuin aiemmin syksyllä GinaTricosta ostettuun mekkoon, joka on sopivan hillitty mutta saanut selvästi vaikutteita länkkäri teemasta. Lisää kuvia asusta löytyy aiemmasta postauksesta.

Trendit syksytalvi 2018 5.jpg

Jos pitäisi nimetä tämän sesongin suurin trendi, se olisi ehdottomasti eläinkuosit, niiltä ei ole voinu välttyä missään. Tuntuu että eläinkuosit ovat tulleet vahvasti myös monen some kolleeganikin vaatekaappiin, enkä ole tästä poikkeus. Uskaltaudun pitkästä aikaa ostamaan leopardi kuviollisen paidan (minä vannoutunut neutraalien käyttäjä). Eläinkuoseja pystyy bongailemaan ketjuliikkeiden valikoimasta ja niitä nähtiin vahvasti jo suurien muotitalojen näytöksissä viime keväänä, kuten Max Maran näytöksessä. Jos trendiä haluaa kokeilla, vaikka suuret eläinkuosiset pinnat tuntuvat vaikeilta yhdistää omaan pukeutumiseen, kannattaa kokeilla asusteita esim korkokenkien tai huivin eläinkuosissa, pysytellä neutraalin sävyisissä kuoseissa sekä yhdistellä niitä muuten yksiväriseen asukokonaisuuteen.

Trendit syksytalvi 2018 1.jpg

Ruutua, raitaa ja vähän tweed kangasta, niistä on syksy tehty. Jo viime syksynä ruutukuosi nousi vahvasti pinnalle ja se on pysynyt edelleen trendien kärjessä myös tämän talven ja syksyn. Ruutukuosi on erittäin klassinen “trendi” ja sitä onkin mahtava yhdistellä niin työpukeutumiseen kuin vapaa-ajan vaatteisiinkin. Viime vuonna ruutu kuosissa oli enemmän kylmiä, mustan ja harmaan sävyjä. Tänä vuonna pinnalla ovat olleet hillitymmät ruskean sävyiset ruutukuosit sekä villimmät ruutukuviot monissa eri väreissä. Versace näytöksessä tarjoiltiin aimo annos värikkäitä ruutukuoseja. Ruutukuosin rinnalla tänä syksynä on noussut myös toinen klassikko eli tweed. Tweed on ollut iso nousija tänä syksynä ja sitä nähtiin monissä muotinäytöksissä; kuten Chanelin ja Luis Vuittonin näytöksissä. Tweed kuosiset jakut ovat mitä parhaimpia tuomaan asuun juhlavuutta, mutta yhdistettynä farkkuihin saa niistä helposti arkikäyttöiset. Inpiroiduin Zaran tweed hameesta jo aiemmin syksyllä ja stailasin sen toimistoon sopivaksi valkoisella kauluspaidalla. Lisää kuvia asusta löytyy täältä.

Toivottavasti teillä on ihana päivä tulossa ja kerro mitkä ovat sinun suosikki trendisi?

Hi, this past fall has been exciting, and we have seen a lot of trends from animal prints, check patterns, to 80's theme, and various materials such as leather and shiny surfaces. It can get hard keeping track of all trends and staying up to date. My tip to for that problem is to choose trends that are best suited to your own style and you are most excited about, so you can easily pick up ideas for your own outfits. Most trends are more easily transferable to everyday outfit´s, others require some courage and exploration.

This season my own favorite trends in the fall / winter 2018 are:

RED:

Every fall and winter different dark and warm tones show up in fashion show, after that in stores and eventually in out outfits. This year, the shades that have risen to the surface have been brown and red. I like the red more, and it has also been used in a lot of shows. The red has appeared in all its shades, bright red, burgundy and in pink. Many large fashion houses such as MaxMara, Balenciaga and Oscar de la Rent, Alberta Ferretti, brought this into their fall / winter collections last spring. Red is a wonderful color because of its shades are suitable for everybody. If the bright red feels too strong, you can bring color to your outfit with shaded tones like burgundy or pink

BIG COATS:

Big, soft and comfortable. Could the trends become more comfortable now? I'm a fan of big soft jackets. Oh, how many fur coats are in my closet. Faux fur coats, teddy jackets and puffer coats were a big shout last year and they are not going anywhere. This autumn combining your jacket with brown or red color, makes your outfit extra trendy. The good side of big coats is that they function as a statement in a pieces. You can make even a simple outfit more interesting with the statement coat. In winter, you can hide under the jacket if the weather is cold not so nice.

PRAIRIE:

One of the latest trends in this season is the prairie / cowboy theme in clothes and accessories. The Cowboy theme has appeared more in cuts, accessories and in detailing than in the whole outfit, especially at high street stores. Luxury brands have jumped in to this trend with stronger force and for example, Albert Ferretti's autumn / winter fashion show was strongly influenced by the cowboy / prairie theme. I personally fell in love with GinaTricot dress earlier this fall, which is influenced by the prairie theme. More pictures about this outfit can be found in the previous post in here.

ANIMAL PRINTS:

If I would need to name biggest trend in this season, it would definitely be animal print. It seems that animal print has also become very popular with many of my colleagues and I am not an exception. I dared to buy a leopard patterned shirt few weeks ago (heh, I swear by neutral colors). You can get animal print outfits almost every high street stores at the moment and big fashion houses like Max Mara showed this trend already in their autumn/winter collection. If you want to try the trend, even though the large animal-like surfaces feel scary, you should try out accessories, for example in high heels or scarves, stay with neutral shades and combine them into a one-colored outfit.

CHECK/TWEED:

Check print, stripes and a little tweed fabric, they're made of autumn. Already in last year check pattern was a big trend and it has stayed one of the top trend´s also this fall and winter. The check pattern is a very classic "trend" and for that reason it's also great to combine both with work wear outfits and off-work outfits. Last year, the print was more cool toned, lot of black and grey toned check patterns. This year the print have been seen also in many different colors. Versace's show was served with a delicious dose of colorful check patterns. Along with the check pattern this autumn another classic has also risen, tweed. Tweed has been a big runner this fall and is seen in many fashion shows like Chanel (eternal tweed icon) and Luis Vuitton. A tweed jackets are great way to bring something special to your outfit, but it is also easy to style them down by combining it with jeans and flats. I got inspired by Zara´s tweed skirt earlier in the fall and I combined it with white shirt making it office appropriate. More pictures about that outfit can be found here.

I hope you have a good day, and let me know what are you favorite trends this season?