Not a wallflower

Not A Wallflower

Musta kukkamekko-2.jpg

Hey! During the last few months, I have begun to think a lot of clothing ecology, my own consumer behavior, as well as the contradiction which still exists between some in of fashion blogs and being ecology. It feels that most blogs always come up with new clothes and the blogger's wardrobes fills up with clothes that have only been used once. On the other hand in recent times, more and more bloggers have begun to pay more attention to these matters and ecological fashion blogs have raised their heads and I am very happy about that. I'm not really a better person in this regard, but I want to develop my mind to think about our surrounding world when shopping for new clothes.

I have tried to think more and more that do I really need something and only then buy it. Another thing that has made me wondered is why all must be new. The dress that I have on the pictures is in fact from the last year's collection. I was thinking for a long time that I don´t want to show it at all in here only because, it is so old. The dress is however, still wonderful and perfect for autumn. My point is that everything does not have to be new, classic clothes stay current for many years. I thought that I would write a whole post about my own habits of consumption and my approach to clothing ecology later on.

Heissan, viime kuukausien aikana olen alkanut pohtimaan paljonkin vaatteiden ekologisuutta, omaa kulutus käyttäytymistäni sekä sitä ristiriitaa joka osittain vallitsee muotiblogien ja ekologisuuden välillä. Tuntuu paljon siltä että suurin osa blogeista pursuaa aina uusia vaatteita ja bloggaajien vaatekaapit täyttyvät vaatteista joita on käytetty vain kerran. Toisaalta viime aikoina yhä useampi bloggaajakin on alkanu kiinnittää näihin asioihin huomioita ja ekologisempaan muotiin keskittyneet blogit ovat nostaneet päätään ja olen siitä erittäin iloinen. Enkä itse ole mitenkään sen parempi ihminen tämän asian suhteen, mutta haluisin kuitenkin kehittyä ajattelemaan ympäristöä myös vaateostoksisssani.

Olen pyrkinyt nyt yhä useammin miettimään useamman päivän tarvitsenko jotain tuotetta oikeasti ja vasta sitten ostamaan sen. Toinen asia mikä on mietityttänyt miksi kaikkien vaatteiden pitää olla uutta. Mekko joka kuvissa on päälläni, on itseasiassa viime vuoden mallistoa ja mietin pitkään haluanko kuvata sitä ollenkaan koska se on niin sanotusti jo “vanha”. Mekko on mielestäni edelleen kuitenkin ihana ja sopii täydellisesti syksyyn. Joten sain paljon ajateltavaa siitä että kuinka hassulta vanhan mekon kuvaaminen tuntui, sillä eihän siinä ole mitään hävettävää että käyttää vaatteita jotka ovat itsestäni ihania mutta “vanhoja” Pointtini onkin se että aina kaiken ei tarvitse olla uutta, klassikko vaatteet säilyvät vuosia ja vanhastakin saa stailaamalla ihanan näköisen. Ajattelin että kirjoittaisin kokonaisen postauksen omista kuluttamistottumuksistani ja pohdinnoistani liittyen vaatteiden ekologisuuteen myöhemmässä vaiheessa.

Musta kukkamekko-5.jpg
Musta kukkamekko.jpg
Musta kukkamekko-8.jpg
Musta kukkamekko-11.jpg
Musta kukkamekko-12.jpg
Musta kukkamekko-15.jpg
Musta kukkamekko-16.jpg

Dress - H&M / Belt - GinaTricot / Bag - Zara / Shoes - Aldo / Watch - Michael Kors

Viivi VajavaaraFashion, Fall, Creative